Bougatsa Tiri

Ingrediënten

Voor het bougatsa-deeg:

  • 50 gram roomboter
  • 2 theelepels zout
  • 220 ml water
  • 500 gram bloem

Voor de vulling:

  • 50 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 400 ml melk
  • Peper
  • 400 gram feta

Voor het afwerken van de Bougatsa:

  • 150 gram margarine


Bereiding

Smelt de roomboter. In de kom van de deegmachine gaan de roomboter en alle andere ingrediënten van het deeg. Zet de deegmachine aan, en laat de machine minimaal 20 minuten zijn werk doen. Na 20 minuten vorm je het deeg tot een balletje, wikkel je het in vershoudfolie en laat je het 45 minuten rusten.
Terwijl het deeg aan het rusten is, maak je de vulling.
Brokkel de feta zo fijn mogelijk en leg deze even in een kommetje.
Smelt in een pannetje de boter en meng deze met de bloem. Beetje bij beetje schenk je de melk erbij. Roer goed zodat er geen klonters ontstaan. Als de crème wat is ingedikt haal je hem van het vuur af. Roer er wat peper doorheen en de feta. Laat je vulling afkoelen.
Smelt de margarine. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Na 45 minuten rusten haal je het deeg uit de folie en verdeel je hem in vier stukken. Voor 1 bougatsa heb je 2 stukken nodig. Zorg dat je flink wat ruimte op je keukenblad hebt.
Draai een balletje , leg deze op je werkbank en plat deze voorzichtig plat. Smeer de bovenkant van je deeg in met margarine. Druk het balletje nog wat platter en smeer je deeg weer in met margarine.

Vervolgens pak je een rand van je deeg, tilt deze een beetje op en trek deze een stukje verder. Je doet dit ook met ook de andere kanten, waardoor je het deeg als het ware een beetje uitrekt. Doe dit voorzichtig zodat je deeg niet gaat scheuren. Je smeer je deeg weer in en doet de bovenstaande handelingen totdat je een dun deeg hebt en je het idee hebt dat je deeg niet verder opgerekt kan worden.

Je snijdt wat van de randen af zodat je een rechthoek krijgt. In het midden spreid je de helft van je fetavulling en vouwt vervolgens de randen van het deeg naar binnen toe zodat de vulling helemaal bedekt     is. Leg je pakketje aan de kant.
Pak het andere balletje deeg en rek deze op dezelfde manier als het eerste balletje uit. Maak ook hier een rechthoek van. Smeer deze in met margaringe. Leg vervolgens je kaas pakketje dwars op de rechthoek en vouw de randen van het deeg naar binnen toe zodat het pakketje ingepakt wordt.
Leg een velletje bakpapier op een bakplaat. Pak je bougatsa en leg deze met de vouwranden naar beneden op de bakplaat. Je draait hem dus in feite om. Smeer de bovenkant in met margarine. Met de andere helft van je fetavulling en de twee deegballetjes kun je een tweede bougatsa maken.

Laat de bougatsa 40 minuten in de oven garen en daarna twee minuten afkoelen. Snijd hem voorzichtig in 6 a 8 stukken.

Καλή όρεξη!