griekse school tilburg

Griekse school Tilburg

Op zaterdag 18 september start het schooljaar 2021-2022 voor de Griekse school Platonas. Het wordt het tweede schooljaar voor onze school en we zijn apetrots op onze juffen en kinderen.
Dit jaar gaan we ook starten met de lessen Grieks voor volwassenen. Hierover leest u ook meer in de blog.

Mocht u interesse hebben in een van de lessen, kunt u zich aanmelden via het email platonas.greekschool@gmail.com

Basisschool Cleijn Hasselt

De lessen vinden iedere zaterdag plaats in het gebouw van de basisschool Cleijn Hasselt. Een geweldig mooi gebouw wat dateert uit het jaar 1901 en ooit werd opgericht als een jongensschool. Het was een hele zoektocht om een geschikte ruimte te vinden. Het moest een ruimte zijn voor lessen, ook voor de kleinsten. Daarnaast zochten we een ruimte die bereikbaar was met openbaar vervoer, maar ook met genoeg parkeerplaats. De laatste en meest moeilijk realiseerbare eis was wel dat de ruimte beschikbaar zou zijn op zaterdag. De ruimte van de basisschool Cleijn Hasselt bleek perfect en we werden warm ontvangen door de directie van de school. We willen de basisschool en alle docenten hartelijk danken we van deze prachtige school gebruik mogen maken.

Grieks voor volwassenen

Dit jaar starten we met twee groepen met Griekse lessen voor volwassenen. Iedere zaterdag .Beide groepen zijn voor beginners.

Groep 1: 10.00 – 11.30 uur (vol)

Groep 2: 12.00 -13.30 uur

De lessen zullen verzorgd worden door meester Vasilis.
De nadruk zal liggen op spreken en luisteren, maar ook schrijven en lezen komen aan bod. Uiteraard wordt de Griekse cultuur niet vergeten. De lessen zijn bedoeld voor beginners.
Het lesgeld bedraagt 150 eur per lessencyclus (15 lessen). Bij interesse vragen we u een mail te sturen naar platonas.greekschool@gmail.com

griekse school tilburg

De lessen voor de kinderen

Tijdens de lessen ligt de nadruk op de Griekse taal, maar ook geschiedenis en cultuur komen aan bod. In iedere klas op een geschikt niveau. We bieden lessen aan vijf groepen:
– 10.00 – 10.45 uur kleuterklas 1
– 11.00 – 11.45 uur kleuterklas 2
– 12.00 – 13.30 uur niveau 1
– 10.00 – 11.30 uur niveau 2
– 12.00 – 13.30 uur niveau 3

De juffen voor de kinderen

De lessen worden gegeven door juf Argyro (links) en juf Irini (rechts). Beiden hebben een didactische achtergrond en zijn opgegroeid in Griekenland. Juf Argyro verzorgt de lessen in de kleuterklassen en niveau 1. Juf Irini onderwijst de klassen niveau 2 en 3. We zijn supertrots op onze juffen en op de wijze hoe ze de lessen verzorgen.

Contactgegevens Griekse school Tilburg

Zou je graag meer willen weten over de Griekse school in Tilburg? Neem dan een kijkje op de website. Je mag ook een mailtje sturen naar de oudercommissie Platonas: platonas.greekschool@gmail.com
We wensen alle leerlingen een prettig schooljaar toe.

One comment

  1. Wat een prachtig initiatief!!! Ik hoop dat jullie volle klassen krijgen!
    Voor mij is het nog te vroeg, ik werk fulltime en heb daarnaast sport, yoga, mijn sociale contacten, muziek en ook nog veel hobby’s..
    Maar zodra ik met pensioen ben kom ik me bij jullie aanmelden.
    Heel veel succes allemaal!! (De juffen én de organisatie).
    Op een goed jaar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.