vakantie griekenland

Vakantie in Griekenland 2021

Vakantie in Griekenland 2021, kan dat? Wat zijn de corona-maatregelen in Griekenland? Kan ik mijn reis naar Griekenland beter uitstellen? Vragen waar mijn berichtenbox vol van raakt. Tijd dus voor een blog hierover dus. Jacqueline is groot Griekenland-fan. Daarnaast is ze ook zelfstandig reisadviseur bij TUI at Home. Samen geven we antwoord op veelgestelde vragen over reizen naar Griekenland.
Dat doen we in dit blog, maar we gaan op zondag 23 mei 20.00 uur ook live op insta via mijn instagram kanaal. Je kunt dan via een live sessie al je vragen stellen.

Fijne mensen, gastvrijheid, sfeer en fantastisch eten.

Dat is de reden waarom Jacqueline zo van Griekenland houdt. In 1985 bezocht Jacqueline voor het eerst Rhodos. Sindsdien komt Jacqueline het liefst jaarlijks in Griekenland. Favorieten zijn Samos, Athene en Thessaloniki. Jacqueline vertelt hoe ze kennis maakte met Samos:

“In 2017  heb ik meegedaan aan een fotowedstrijd, georganiseerd door het Grieks Verkeersbureau en Travelution Magazine ( een vakblad voor reisagenten).
Ik was een van de drie finalisten en mocht een bestemming naar keuze aangeven. De keuze viel op Samos. Ik dacht daar is het vast nog lekker weer eind oktober en was nieuwsgierig naar dit eiland. Een paar dagen werd een week.. zowel heen als terug een nacht in Athene geslapen in een fantastisch 5 * hotel. Dus heb ik ook deze stad en natuurlijk de Acropolis kunnen zien, hoe bijzonder is dat in één reis. Een combinatiereis is dan ook echt een aanrader.

Tijdens deze reis heb ik zoveel mooie ervaringen en ontmoetingen gehad, daar is mijn liefde voor Griekenland nog sterker geworden. Inmiddels ga ik ieder jaar terug. Om lieve vrienden te bezoeken en met een huurauto de mooiste plekjes van het eiland te ontdekken. Door deze ontmoetingen en de speciale interesse leer je steeds meer mensen en plekjes kennen. Vooral ook door het bijwonen van presentaties o.a. georganiseerd door het Grieks Verkeersbureau. Connecties via Social media zoals instagram doen daar zeker aan mee, maar  de rode draad blijft voor mij vooral de hartelijkheid en gastvrijheid waardoor mijn hart een groot gedeelte blauw/wit gekleurd is.

De Griekse keuken is uiteraard mijn nr. 1 Tijdens mijn reizen houd ik altijd een plekje in mijn koffer vrij om lokale producten zoals kruiden, honing en olijfolie mee naar huis te nemen. Thuis volg ik regelmatig workshops van koken met Elefteria om diverse authentieke gerechten te maken. Zo zijn de Griekse smaken altijd binnen handbereik!”

Zelfstandig reisadviseur

Jacqueline is zelfstandig reisadviseur bij TUI at Home. Wat houdt dat in?
“Je kunt via mij allerlei reizen en vakanties regelen. Van een bungalow in Nederland tot een wereldcruise en alles er tussenin. Je kunt mij per mail of telefoon bereiken en ik kom zelfs bij jou thuis als je dat prettig vindt! Omdat ik de klanten persoonlijk leer kennen kan ik heel goed inschatten wat er bij hen past .Een groot voordeel voor de klanten is dat ik ook ‘s-avonds en in het weekend bereikbaar ben en geen openingstijden heb zoals een winkel.

Ook voor mensen die naar Griekenland willen kan ik veel betekenen. Ik kan hen adviseren over diverse bestemmingen, o.a. waar ik zelf op vakantie of studiereis ben geweest. Als ik het zelf niet weet heb ik voldoende mogelijkheden bij diverse specialisten om informatie op te vragen. Voor wie is het geschikt, welke accommodaties zijn leuk en zoveel praktische tips die ik door ervaring en ook het bijwonen van presentaties heb geleerd.

Vakantie in Griekenland in 2021. Kan dat?

Vanaf 15 mei heeft BuZa de kleurcodering van een hoop Griekse eilanden van oranje naar geel gewijzigd. Dit betekent dat er risico’s zijn, maar je er wel naar toe kan reizen. Bij terugkomst uit een geel gebied hoef je in Nederland niet in quarantaine.
Om Griekenland in te reizen heb je vanzelfsprekend een geldig paspoort of ID nodig. Wanneer men volledig (14 dagen na de laatste vaccinatie) is gevaccineerd tegen COVID-19 is men vrij gesteld van de test verplichting. De Griekse autoriteiten accepteren ook een vaccinatiebewijs dat is afgegeven door het RIVM in het Nederlands. 

Heb je dat niet, dan heb je een negatieve PCR test nodig niet ouder is dan 72 uur. Deze  bewijzen zoals een PCR-test of een bewijs van herstel van corona. Daarnaast dienen alle reizigers 24 uur voor aankomst in Griekenland het PLF (Passenger Locator Form) ingevuld te hebben.

Stel live je vragen over vakantie in Griekenland

Zondag 23 mei om 20.00 uur beantwoorden we je al je vragen over vakantie in Griekenland. Dat doen via het instagram kanaal van koken met elefteria. Je kunt onderaan deze blog je vragen stellen die we kunnen meenemen tijdens de live uitzending. Ook kun je ter plekke je vraag stellen.
Bezoek ook de facebook, de website of het instagram kanaal van Jacqueline voor meer infomatie.

4 comments

  1. Ivm de ferry tussen de eilanden heb je dan een zelftest nodig of je op dat moment besmet bent met Corona ook als je gevaccineerd bent.
    Formulier invullen en er wordt gekeken of je koorts hebt net als vorig jaar maar zelftest?

  2. En als je terug gaat naar NL, komende vanaf het vaste land van Griekenland, bijv Thessaloniki of Athene? Heb je dan ook PCR testen nodig voor je de terugvlucht kunt nemen? 72 uur vantevoren plus een sneltest vlak voor vertrek?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.