zeilen in Griekenland

Zeilen in Griekenland met Blue Foam sailing cruises

Zeilen in Griekenland, wie wil dat nu niet? Griekenland heeft het voornemen om 14 mei de grenzen weer te openen voor de buitenlandse toeristen. Ze hebben een heel plan gepresenteerd hoe dat mogelijk is. Mensen zijn er aan toe, en willen weer de blauwe kleuren van Griekenland zien. De blauwe lucht en de blauwe zee.
Efthymios Parasoglou, eigenaar van Blue Foam Sailing Cruses, laat mensen uit heel de wereld het blauw van de zee zien. In deze blog het persoonlijke verhaal van Efthymios. Heb je de naam Blue Foam al voorbij zien komen op deze website? Dat klopt! De hoofdprijs van de online Griekenland quiz is namelijk onder andere een zeiltocht aangeboden door Blue Foam Sailing Cruses.

Van bank naar Zeiljacht

Efthymios heeft altijd al een passie gehad voor de big blue Greek sea. Hij is hier echter niet altijd op professionele basis mee bezig geweest. Van origine is Efthymios bankier. Totdat de crisis in Griekenland uitbrak. Hij besloot het roer letterlijk en figuurlijk om te gooien en van zijn passie zijn beroep te maken. Met zijn zeiljacht een HUNTER 460 van 15m afkomstig uit Florida is de zee zijn thuisbasis.

blue foam sailing

Zeilen in Griekenland

Efthymios biedt verschillende zeiltochten in het noorden van Griekenland aan. Een van de prachtige tochten is bijvoorbeeld de zeiltour Thessaloniki. Hierbij laat Efthymios je kennis maken met de prachtige stad Thessaloniki vanaf de zee. Hij vertelt je in geuren en kleuren over Thessaloniki en over de bezienswaardigheden die je ziet tijdens de sailingtour.
De tocht die Efthymios aanbiedt en hoofdprijs is voor de online Griekenland quiz is de Half-Day Sailing Cruise to Shipwreck Bay. Een prachtige zeiltocht waarbij je vertrekt vanaf de haven van Nea Michanionas. Efthymios brengt je met de zeiljacht naar een adembenemend strand. Je brengt een bezoek aan een gezonken schip. Hij laat je genieten van Griekse sferen. Efthymios is een echte verhalen verteller. Reken er maar dus dat je veel te horen krijgt tijdens een zeiltocht met Efthymios.

zeilen in griekenland

Van de zee word je hongerig

Een belangrijk onderdeel van de dag is de maaltijd. Efthymios vindt het belangrijk om het Griekse gevoel mee te geven. Daar hoort uiteraard een goede maaltijd bij. Een maaltijd van goede, lokale producten. Hij prijst de keuken van Noord-Griekenland en wil zijn gasten hiervan laten proeven. De olijven zijn van zijn eigen bomen, bij het bereiden van de maaltijden wordt hij geholpen door zijn moeder en zus. Liefde gaat door de maag, ook op zee. Een goed Grieks wijntje hoort er ook bij.

zeilen in griekenland

Meer weten?

Wil je meer weten wat Blue foam Sailing tours je kan aanbieden? Neem dan een kijkje op de website. Je vindt Blue Foam Sailing tours ook op instagram en op facebook.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.