the fat greek

The Fat Greek Tilburg

The Fat Greek in Tilburg zorgt al twee jaar voor een frisse wind in de horecawereld. Aan het stuur staan Kosta en Faye die vol passie continu bezig zijn met het realiseren van hun creatieve ideeën. De prachtige foto’s van faye, Kosta en het eten in the fat Greek zijn gemaakt door Steven. Klik hier voor zijn instagram.

Liefdesverhaal uit Chersonissos

Faye en een vriendin hadden in 2008 het plan om op werkvakantie te gaan in Ibiza. Ibiza is het niet geworden, maar wel Chersonissos op Kreta. De eerste kennismaking met de barstreet in Chersonissos was niet zo’n succes. Overdag ziet het er niet zo gezellig uit, maar bij het zien van de sfeervolle lichtjes in de avond besloot Faye het een kans te geven. De eigenaar van de bar was een vriend van Kosta. Kort nadat Faye aan haar vakantiebaan begon, startte ook Kosta voor het seizoen. Het duurde niet lang, Kosta en Faye werden een stelletje. En sindsdien zijn ze onafscheidelijk.

kreta

Los Angeles in Tilburg

Na een paar jaar in Griekenland te hebben gewoond besloten Faye en Kosta hun leven een kans in Nederland te geven. Met de Tilburgse roots van Faye kwamen ze in Tilburg terecht. In 2018 kwam een pand leeg in het centrum van Tilburg. Ze grepen hun kans met beide handen aan. Kosta, opgegroeid in Los Angeles, wilde graag iets doen met zijn Grieks Amerikaanse jeugdherinneringen. Zijn Griekse familie in Amerika waren ook vrijwel allemaal eigenaar van diners. Het idee voor een Grieks Amerikaanse diner in Brabant was geboren.

mario

Het concept van The Fat Greek

“Ik vind het lastig om in één zin samen te vatten, wat the Fat Greek is. Het is niet echt in een hokje te stoppen” vertelt Faye. “Mensen zijn ook soms in de war als ze bij ons komen. Ze zien cocktails, burgers en spelletjes om zich heen. Eigenlijk hebben we alle elementen die we zelf leuk en belangrijk vinden in The Fat Greek gestopt. De achtergrond van Kosta en mijn smaak voor meubilair. Sentiment zoals Mario, maar ook de muziek waar we dol op zijn.

Wat vind je er op de kaart?

Comfortfood met zorg gemaakt. Alles wat we willen en we niet makkelijk niet kunnen krijgen. Van pita gyros tot aan breakfastburitto. Ook vind je te gekke drankjes zoals milkshakes en frappe.
Over alles is nagedacht. Kosta vertelt: “De broodjes van de burgers worden speciaal voor ons gemaakt, we halen het vlees bij de slager die met zorg is uitgezocht. We doen ons vlees ook nooit voorgrillen. Dat is wel makkelijker, maar we doen geen concessies aan de kwaliteit.”

The Fat Greek in lockdown

“We proberen ook nu onze creatieve ideeën uit te werken. Zo hebben we een foodtruck gemaakt en proberen we doen we altijd iets met een thema te doen zoals Halloween of kerst.”
In Lockdown tijd kun je gewoon bestellen bij The Fat Greek voor afhaal of bezorgen. Neem zelf een kijkje op de kaart. Ook kun je The Fat Greek volgen op instagram.
Woon jezelf te ver van Tilburg en wil je zelf thuis Gyros maken, probeer dan de homemade gyros uit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.