koulouria

De online Griekse workshops voor begin 2021

Hoe het jaar 2021 zal gaan is nog onbekend. Dat er heel wat Grieks gekookt gaat worden is al wel bekend. Er staan voor januari en februari een aantal leuke kookworkshops gepland. Griekse online workshops uiteraard! En op 7 maart staat weer een workshop gepland samen met Mirjam van Meet in Thessaloniki

15 januari online kookworkshop Kritharato

Op vrijdag 15 januari starten we de online workshops op met een workshop Kritharato. Kritharaki met groente. Kritharaki wordt hier in Nederland ook wel orzo genoemd. Een lekker vegetarisch gerecht die gemakkelijk te maken is. Meer over deze online workshop kun je hier nalezen.

prasopita

31 januari online workshop Prasopita

Op zondag 31 januari gaan we aan de slag met Prasopita. Een Griekse hartige taart met feta en prei. Uiteraard maken we ook het pitadeeg. Wil jij ook aan de slag met mijn grootmoeders recept? Meer over deze workshop lees je hier.

12 februari online workshop Spetsofai

Spetsofai is een dorpsgerecht met Griekse boerenworst. Dat snel en makkelijk echt niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit gerecht. We maken het samen met kritharaki. Wil je je aanmelden voor deze workshop? Je bent meer dan welkom!

21 februari online kookworkshop kadaifi met masticha saus

Dit gerecht at ik voor het eerst tijdens een bezoek aan Athene. Eenmaal thuis ging ik ermee aan de slag. Hier mijn versie van kadaifi met een masticharoomsaus. Een roomsaus met kip, bacon en masticha. Ga je met ons meekoken?

7 maart online workshop koulouria Thessaloniki

Koulouria zijn het symbool van de prachtige stad Thessaloniki. De rondjes broodjes met sesamzaadjes. Mirjam komt hier alles over vertellen en ik ga je laten zien hoe je ze maakt. De online workshop koulouria staat gepland op 7 maart om 13.30 uur. Ga je je eigengemaakte koulouria proeven?

5 comments

  1. Ik ga zeker weer meedoen! Kun je de gerechten die ‘s avonds gemaakt worden goed bewaren tot de volgende dag?

  2. Hallo Elefteria. Vanwege de lockdown zit ik nog steeds op Kreta. Ik verwacht eind januari naar Nederland te komen en dan ga ik ook weer meedoen met een van de workshops op zondag. Het is hier nu wat lastig ivm de internetverbinding en kookattributen. Groetjes Yolanda

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.