koulouria

Online Griekse workshops december

Het ziet er naar uit dat we in de decembermaand veel binnen zullen zijn. Niet getreurd! De online Griekse workshops van december zijn bekend! Er staan twee hele leuke workshops gepland! Aan welke online Griekse workshops ga jij meedoen? Heb jij je al ingeschreven?

Online Griekse workshop Pisia

Op vrijdag 11 december gaan we aan de slag met een traditioneel Pontisch recept, Pisia. Tijdens deze online workshop maken we deze Pontische gebakken broodjes. We maken twee variaties. Namelijk Pisia met feta en Pisia met aardappel. Heb jij deze al eens een keer op? Meer informatie over de deze online Griekse workshop lees je hier.

recept pisia

Online Griekse workshop Vasilopita

Op woensdag 30 december maken we de feestelijke Vasilopita die traditiegetrouw in het nieuwe jaar wordt aangesneden. Tijdens deze workshop ontvangen we onze gastspreekster Mirjam van let’s meet in Thessaloniki. Zij zal ons meer vertellen over de Griekse tradities en gebruiken rondom nieuwjaar. Uiteraard gaan we ook zelf de Vasilopita maken. Na de workshop ben jij klaar om het Nieuwe jaar in te gaan!
Meer informatie over de workshop Vasilopita lees je hier.

Workshops januari

Voordat ik de workshops in januari ga plannen, wil ik eerst jouw mening! Welk Grieks gerecht zou jij willen leren maken? Laat het in een reactie onder deze blog achter!

3 comments

  1. Op Kreta aten wij altijd na het avondeten van die ronde feta ‘koekjes’. We kregen die dan van het huis. Dat waren ronde koekjes gevuld met alleen feta. Ik denk dat die koekjes zelf van een soort deeg waren gemaakt maar geen filo- of bladerdeeg. Daar overheen wed dan honing gegoten😻. Weet alleen niet hoe het heet haha

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.