griekse school tilburg

Griekse school Tilburg

Wist je dat er een Griekse school zat in Tilburg? Hoogstwaarschijnlijk niet, want we zijn sinds 19 september geopend. We zijn het schooljaar gestart met 50 kinderen in de leeftijd van 2 – 15 jaar op verschillende taalniveau’s. Ik ben apetrots dat we dit als oudercomit√© Platonas voor elkaar hebben gekregen. Onder leiding van de juffen Argyro en Irini zijn er 50 kinderen met Griekse roots het schooljaar 2020-2021 gestart.

Basisschool Cleijn Hasselt

De lessen vinden iedere zaterdag plaats in het gebouw van de basisschool Cleijn Hasselt. Een geweldig mooi gebouw wat dateert uit het jaar 1901 en ooit werd opgericht als een jongensschool. Het was een hele zoektocht om een geschikte ruimte te vinden. Het moest een ruimte zijn voor lessen, ook voor de kleinsten. Daarnaast zochten we een ruimte die bereikbaar was met openbaar vervoer, maar ook met genoeg parkeerplaats. De laatste en meest moeilijk realiseerbare eis was wel dat de ruimte beschikbaar zou zijn op zaterdag. De ruimte van de basisschool Cleijn Hasselt bleek perfect en we werden warm ontvangen door de directie van de school. We willen de basisschool en alle docenten hartelijk danken we van deze prachtige school gebruik mogen maken.

griekse school tilburg

De lessen

De school is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar. Tijdens de lessen ligt de nadruk op de Griekse taal, maar ook geschiedenis en cultuur komen aan bod. In iedere klas op een geschikt niveau. Vooralsnog bieden we lessen aan vijf groepen:
– 10.00 – 10.45 uur peuterklas
– 11.00 – 11.45 uur de kleuterklas
– 12.00 – 13.30 uur Groep 3/4
– 10.00 – 11.30 uur Groep 5/6
– 12.00 – 13.30 uur Groep 7/8

De juffen

De lessen worden gegeven door juf Argyro (links) en juf Irini (rechts). Beiden hebben een didactische achtergrond en zijn opgegroeid in Griekenland. Juf Argyro verzorgt de lessen in de peuterklas, kleuterklas en groep 1/2. Juf Irini onderwijst de klassen 3/4 en 5/6. We zijn supertrots op onze juffen en op de wijze hoe ze de lessen verzorgen.

Contactgegevens Griekse school Tilburg

Zou je graag meer willen weten over de Griekse school in Tilburg? Neem dan een kijkje op de website. Je mag ook een mailtje sturen naar de oudercommissie Platonas: platonas.greekschool@gmail.com
We wensen alle leerlingen een prettig schooljaar toe.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.