perla kitchenbar

Review Perla Kitchenbar in Loutraki Peloponessos

Perla Kitchenbar in Loutraki is een hele mooie eetgelegenheid waar ik naar toe gelokt ben afgelopen juli. We werden uitgenodigd door Kyra Eleni. Ze wilden ons graag trakteren op een etentje aan zee. Dan gaan we gezellig pizza eten met de kinderen zei ze. Ik vroeg haar de naam van het restaurant en hing op.
“We worden verwacht bij Perla in Loutraki voor pizza. Ken je dat? ” vroeg ik aan mijn man.
Mijn man fronste: “Ja Perla ken ik wel, maar één ding kan ik je garanderen. Daar hebben ze geen pizza”.
ik vroeg er niet verder na en besloot mij te laten verassen. Mijn kinderen eten toch van alles.

Ambiance Perla Kitchenbar

Toen ik het restaurant binnenstapte kon ik al gelijk vertellen dat hier geen pizza te krijgen was. Een sfeervol ingericht restaurant wachtte op ons met uitzicht over de zee van Loutraki. Het personeel bracht ons naar onze tafel. De kinderen werden gelijk enthousiast door het uitzicht over zee.
“Vind je het hier mooi? ” vroeg Kyra eleni.
“Apisteuto” antwoorde ik.
Deze modern ingerichte locatie, wijkt af van het standaard Griekse restaurant. Ben je dus op zoek naar de klassieke mama taverna ben je hier niet aan het goede adres.

perla kitchenbar

Menu Perla Kitchenbar

Niet alleen de inrichting maar ook het menu van dit prachtige restaurant is anders dan je gewend bent. Je vindt op de kaart heel veel Griekse smaken, maar soms wijken ze hiervan af. De Griekse fusion keuken in een modern jasje zou je het kunnen noemen. Ook de prijzen zijn hoger dan je in de meeste restaurants in Griekenland gewend bent. Maar ik persoonlijk vond het meer dan waard om een bezoek te brengen aan Perla Kitchenbar.

Wat aten we?

Na wat wikken en wegen was dit wat we bestelden. In volgorde van de foto’s.
Voor de kinderen bestelden we raviolli met een rundvlees ragout, graviera uit Mytilini, aubergine-puree en tomatensaus. We bestelden er een salade bijvan groene salade, halloumi, gedroogde vijgen, petimezi siroop en rozijnen.
Ik ging voor runderwangetjes met een puree van pastinaak, aardappelsticks vergezeld door een geitenkaas-balletje. Mijn man koos de longhaas, met krieltjes, cherry tomaatjes en wijnsaus. Kyra Eleni ging voor een quinoa salade.

Perla Kitchenbar ook bezoeken?

Perla Kitchenbar vind je in het plaatsje Loutraki in het Noorden van de Peloponessos in Griekenland. Je vind ze via de website https://pefkaki.gr/perla-kitchen-bar/
Wil je meer inspiratie voor restaurants in Griekenland? Lees dan bijvoorbeeld over Mezedolatria in Thessaloniki of o Tzitzikas & mermegkas in Athene.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.