uitzicht

Into the green Nerantza – Peloponessos

Van zo’n uitzicht wordt je toch gelijk rustig? Op dit plekje heb ik vaak gezeten met mijn koffie. Omdat mensen me vaak vragen om tips waar te verblijven tijdens hun vakantie in Griekenland ga ik verblijven waar ik zelf enthousiast over ben delen op mijn blog. Tijdens onze vakantie in juli 2020 verbleven we bij Into the Green in Nerantza Peloponessos. Als ik voor een verblijf verkies, dan gaat mijn voorkeur altijd uit naar woningen die in een klein dorp liggen of in een buitenwijk van een grote stad, met voldoende privacy met op korte afstand alles wat je nodig hebt. Hier een verslag van mijn bevindingen van ons verblijf daar.

woonkamer

De woning

De woning bestaat uit twee appartementen waarbij de bovenste verhuurd wordt. Deze bestaat uit een woonkamer, een badkamer, twee slaapkamers en een keuken. De keuken heeft een prachtig uitzicht en is voorzien van koelkast met vriezer, een fornuis met oven en qua servies en pannen alles wat je nodig hebt om te koken… Als je dat zou willen, want in de buurt zijn er voldoende leuke restaurantjes waar je voor een betaalbare prijs lekker kunt eten.
Vanuit ieder vertrek is er een balkon, met weids uitzicht. Een van de slaapkamers is voorzien van airconditioning en in de woonkamer is er een open haard aanwezig. Dat is naast de verwarming die ook in het huis aanwezig is.
De woning staat op een flink stuk grond, waar er dus voldoende parkeergelegenheid is en ruimte voor de kinderen om bijvoorbeeld lekker te voetballen.

intothegreen

Nerantza Peloponessos

Into the Green bevindt zich het plaatsje Nerantza, vlakbij de plaatsen Kiato en Korinthos in het noorden van de Peloponnesos. De woning is van de weg af waardoor je s avonds vrijwel niets anders dan de krekels hoort. Ver genoeg van alles voor de rust, maar alles wat je nodig hebt in de buurt. Er zijn geen directe buren aanwezig, maar binnen vijf minuten rijafstand bevindt zich alles wat je nodig hebt: bakkers, supermarkt en een heel leuk horeca-gelegenheid friends. Ook is de zee en strand op tien minuten afstand. Met de auto is er voldoende keus aan dagtripjes. Denk aan oud-korinthos, het klooster vlakbij Xylokastro of het prachtige Kalavrytta.

Klooster Peloponessos

De ontvangst

De ontvangst was meer dan warm te noemen. De koelkast was gevuld met fruit en water, er lag een fles wijn en een fles masticha op ons te wachten en er was voor het ontbijt gezorgd. De gastvrouw Anna had zelfs kinderservies gehaald voor onze jongens. Zijzelf woont niet in de buurt, maar het appartement onder wordt in de vakantieperiodes door de oma van het gezin bewoond. Een lieve vrouw die ons voorzag van tips, maar ons voldoende privacy gunde.
Wil je ook dit verblijf boeken? Dat kan via booking. Anna en haar familie verwelkomen jullie met alle liefde en plezier.

into the green

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.