thessaloniki

Bougatsadiko Thessaloniki , mijn favoriete ontbijt in Athene

Ik kan me voorstellen dat de titel wellicht een beetje verwarrend is. Deze blog gaat over een van mijn favoriete ontbijtplekjes in Athene. Het is echt toevallig dat deze Bougatsadiko Thessaloniki heet. Maar zo had het moeten zijn denk ik 🙂 Een Bougatsadiko is een onderneming die bougatsas verkoopt. En laat dat nou dat mijn favoriete ontbijt zijn. Mocht je nog nooit bougatsa gegeten hebben, believe me… Eenmaal gegeten wil je nooit meer iets anders.

Mijn favoriete ontbijtplekje kun je vinden in de wijk Psiri.

Psiri is een gezellig hip wijkje op loopafstand van het monastiraki plein. Naast deze bougatsadiko vind je ruime keuze aan cafe’s, restaurants en bars. Wil je meer lezen over deze leuke wijk? Klik dan hier en lees dan ook de blog van Meet in Athens over Psiri.

Even terug naar de bougatsa.

Zoals je wellicht weet is Bougatsa iets wat je voornamelijk in het noorden van Griekenland zult tegen komen. In Athene vind je het wel, maar niet in zoveel smaken en variaties. De meest bekende Bougatsas zijn Bougatsa tiri (met feta) en Bougatsa crema (met zoete creme vulling). Heel lekker, maar er zijn zoveel meer variaties. Wat dacht je van Bougatsa met gehaktvulling of Bougatsa met spinazie. Alle varianten van Bougatsa kun je in dit tentje vinden. Wil je meer weten over bougatsa? Lees dan mijn bougatsa blog.
Wat het nog lekkerder maakt, is dat ze de bougatsa zelf ter plekke maken. En dat is een karwei kan ik je vertellen. En dat kun je ook zelf zien, want ze maken het achter de balie. Verser wordt ie niet dames en heren. Zeker niet in Athene.

Naast overheerlijke bougatsa, kun je ook verschillende soorten pita’s krijgen en yoghurt ontbijtjes.

Voor de mensen die niet zo van een uitgebreid ontbijt houden is er ruime keuze in warme en koude koffies en verse sappen. Staat er een reis naar Athene gepland? Dan moet dit zaakje op je what-to-eat lijstje komen.
Bougatsidiko Thessaloniki kun je vinden op Pl. Iroon 1, Athina 105 54, Griekenland. Een website hebben ze niet, maar je kan een hoop reviews over ze lezen via deze link op tripadvisor.
Gelukkig kun je ook in Nederland genieten van bougatsa. Mocht je zelf bougatsa willen maken, ga dan aan de slag met de volgende recepten:

One comment

  1. Nooit gegeten, maar ga het zeker proberen, eerst maar weer reizen en dan ook weer een keer naar Athene🍀dat is al heel wat jaartjes geleden, dank je voor de tip🤩

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.