ekmek

Online Griekse kookworkshops juni

Haal je pannen en oregano maar uit je keukenkast, de Griekse kookworkshops voor juni zijn gepland. En omdat ik een enorme twijfelkont ben, heb ik jullie laten kiezen. In het vorige blog kon je kiezen uit zes Griekse gerechten die we in juni samen gaan koken. De drie populairste gerechten gaan we maken. Wil je ook meedoen met de kookworkshops? Klik dan hier voor de data en om je aan te melden.
Dit zijn de gerechten die we in juni online samen gaan koken.

Ekmek

Iedereen kent wel baklava. En ondanks dat ik zelf ook heel graag een stukje baklava eet, is dit niet mijn favoriete Griekse zoetigheid. Je hebt zoveel meer! De keuze is reuze zullen we maar zeggen.
Twee van mijn persoonlijke favorieten zijn ekmek en ekmek kadaifi. De ekmek leent zich iets beter voor een online kookworkshop, omdat de kadaifi moeilijker te vinden is in sommige plekken in Nederland. Dus als je wilt genieten van ekmek Kadaifi, zul je toch een stukje bij mij moeten komen eten. Of een keer meedoen met een live Griekse kookworkshop die ik weer ga geven na Corona tijd.

Sofrito

Dit heerlijke Griekse gerecht is niet zo heel erg bekend. Het is mij nog steeds een raadsel waarom het niet standaard op iedere Griekse menukaart staat. Je zou het een soort van stoofschotel kunnen noemen. Gemaakt van kalfsvlees in een heerlijke saus.

Papoutsakia

Aubergine is echt heel veelzijdig, maar je moet weten hoe je hem klaarmaakt. Een van de mogelijkheden is deze Papoutsakia. Papoutsakia betekent letterlijk schoentjes. Als je naar het gerecht kijkt,snap je wel hoe dit gerecht aan zijn naam komt.
Deze aubergine uit de oven is gevuld met een gehaktsaus en afgemaakt met een eigengemaakte bechamelsaus. Wie wil dat nou niet?

Wil je meer informatie over de kookworkshops, of je aanmelden? Klik dan hier!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.