Kies je Griekse gerecht voor juni!

In de maand juni gaan we door met de online kookworkshops. Drie heerlijke Griekse gerechten gaan we maken. Ik heb een selectie gemaakt van een aantal gerechten die je heel goed online te maken zijn. Ik stel ze hieronder voor. Kies je Griekse gerecht voor juni!
Je kunt stemmen door een reactie achter te laten onder de blog. De drie gerechten met de meeste stemmen gaan we maken. Je hebt de keuze uit Griekse hartige gerechten, maar ook zoetigheden.
Je kunt stemmen t/m 29 mei!

Sofrito

Bovenaan deze blog zie je dit geweldige gerecht. Sofrito is minder bekend, maaar hier thuis favoriete. Gestoofd kalfsvlees met lekkere kruiden die veel in de Griekse keuken gebruikt worden.

Mousakka recept

Mousakka

Wie is niet gek op deze klassieker. Wil je weten hoe ik mijn mousakka maak? Stem dan op dit gerecht en bij genoeg stemmen kunnen we hem in juni maken.

Sokolatopita

Ben jij ook dol op chocolade. Sokolatopita is een chocolade-lekkernij waar iedereen van smult. En eigenlijk vrij simpel om te maken. Ik leer je hoe.

Papoutsakia

Letterlijk betekent dit gerecht schoentjes. En als je goed naar deze foto kijkt, snap je wel hoe Papoutsakia aan zijn naam komt. Gevulde aubergines met gehakt een een lekker bechamelsaus.

ekmek

Ekmek

Een van mijn persoonlijke favorieten. En met allemaal ingredienten die je makkelijk vindt. Dit is de reden dat ik Ekmek op de lijst heb gezet en niet de Ekmek kadaifi. Kadaifi is niet even makkelijk te verkrijgen. Maak je toch liever de Ekmek kadaifi, vooruit mag je ook op stemmen!

Spanakorizo

Behoefte aan een simpel te maken Grieks vegetarisch gerecht? Dan moet je zeker stemmen op spanakorizo. Een gerecht wat regelmatig in ieder Grieks huishouden op tafel staat.

Ik ben benieuwd naar jullie stemmen! Welk gerecht wil jij samen met koken in juni?

36 comments

  1. Papoutsakia en spanakorizo staan het hoogst in ons wensen lijstje, maar eigenlijk zien ze er allemaal lekker uit!

    1. Hallo Linda, ik doe er geen kaneel bij. Vind dat in de mousakka niet zo lekker. Is natuurlijk kwestie van smaak. Maar er zijn inderdaad genoeg mensen die er wel kaneel in doen. Als jij dat lekker vindt zeker doen!

  2. Sofrito ziet er wel heerlijk uit 😋 en Ekmek lijkt me ook wel lekker 👍🇬🇷

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.