griekse huis tilburg

Het Griekse huis – ondernemers met een hart voor Griekenland

Toen ik als kind naar Nederland kwam, voelde ik best een gemis soms. Griekse producten waren er nauwelijks te krijgen. Mijn koffers na een vakantie waren loeizwaar door alles wat ik probeerde mee te smokkelen vanuit Griekenland. Zeker in Noord-Brabant voelde ik mij als Griekse soms een museumstuk en was zo blij als ik iemand Grieks hoorde praten. Ik ging regelmatig naar Utrecht en Rotterdam, omdat daar meer Grieken te vinden waren.
Toen ik ouder werd ging ik de grens over naar Duitsland, waar de Griekse gemeenschap veel groter is. Gingen we met vrienden Griekse producten inslaan, Grieks eten en stappen in de Griekse discotheek.

Hoe anders is dat nu?

Soela en Kostas waren een van de eersten die mij het leven een stuk makkelijker maakten. In 2012 openden zij een Griekse delicatessenzaak in het Griekse huis in Tilburg. Wat was ik blij!

In de delicatessenzaak van Kostas en Soela vind je een breed assortiment aan Griekse producten. Van honing tot kritharaki, van feta tot thee. Maar wat zeker noemenswaardig is, is de zeer uitgebreide keuze in hun slijterij. Griekse wijn, liqueur, bier je vindt het er allemaal.

En Kostas kan je daar alles over vertellen.

Een van mijn favorieten wijnen die ik ook regelmatig bij het Griekse huis haal is Paranga van Kir-Yianni. Een zeer bekend wijnproducent uit de regio waar ik vandaan kom.

Naast producten kun je bij Soela en Kosta ook terecht voor dagverse maaltijden. Zelfgemaakt door ze. Ook de vegetariër kan hier zijn buikje vullen.

Om welke reden je ook naar het Griekse huis gaat, hetgeen wat Soela en Kosta het beste verkopen is de liefde voor Griekenland.
Is Tilburg te ver voor je? Dan kun je ook naar hartenlust shoppen in hun webwinkel www.hetgrieksehuis.nl

Wie moet de volgende hoofdrolspeler zijn in de ondernemer met een hart voor Griekenland? Laat je reactie achter onder deze blog.

9 comments

 1. Super lieve mensen, wij zijn helaas nog maar 1 x in hun winkel geweest…maar voelde ons gelijk thuis..dat doen ze met je.

 2. Mooie winkel en groot assortiment. Goed advies over Griekse wijn en supervriendelijk. Een stukje Griekenland dichtbij huis.

 3. Wij kopen hier regelmatig ouzo en wat lekkers te eten, vers gemaakt. Maar altijd nemen we er ruim de tijd voor, want het is zo fijn snuffelen in die winkel.

 4. De Gulle Griek in Eindhoven.

  Een fantastische winkel met elke dag verse maaltijden.

  Met een geweldig lieve dame aan het roer.

 5. Volgens mij moet ik snel eens richting het Brabantse land komen! Een dagje Grieks winkelen en eten in Tilburg! 😍🇬🇷

 6. Een van de weinigen Grieken overgebleven op het eiland Tilburg, alwaar ik dichtbij woon. Heel fijn om Grieken in de buurt te hebben, om soms even de taal te horen, maar die naast gezelligheid tevens al het lekkere van Griekenland in huis hebben! Pastitio, Rakomelo, Frappé… Hmmm!

 7. Voor mij is een bezoek een vaste waarde als ik naar Tilburg kom. Lieve mensen, even weer Grieks kunnen praten en heel veel mooie producten te koop.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.