Fietsen in Athene en Thessaloniki – Ondernemers met een hart voor Griekenland

Op een luie zondagmiddag in 2016 scrolde ik wat door mijn facebook tijdlijn. Per toeval las ik een bericht van Monique in een facebookgroep over Griekenland. Ik stuurde Monique een bericht of ze wellicht geïnteresseerd was in stagiaires uit Nederland voor Let’s meet in Athens.

En zo begon een vriendschap, gewoon door een berichtje wat ik las op Facebook. Een paar maanden later, zat ik op de fiets en liet ze me Athene zien.

Let’s meet organiseren tours, rondreizen en vakanties op maat voor Nederlandssprekende toeristen. Hun doel is dat hun klanten kennis maken met het Griekenland waar zij zo van houden. Door middel van tours, blogposts en social media accounts proberen ze steeds in contact te blijven met onze klanten.
Monique is een vrouw die ik bewonder. Een hele onderneming uit de grond stampen, in Griekenland en dat in tijde van crisis. En haar is het gewoon gelukt. Monique kwam voor het eerst in Griekenland toen ze 20 jaar was. Ze was er met haar tante op vakantie in Rethymnon op Kreta.

“Vanaf het eerste moment was er een klik met het land dat echt vergelijkbaar was met verliefdheid.” vertelt Monique.

“Ik houd van de levendigheid, de geuren, de zon, het buiten zijn, de liefde voor eten en de mensen. Als ik terugdenk aan mijn eerste vakantie op Kreta weet ik weer precies hoe ik me toen voelde. De heerlijke temperaturen, geuren van heerlijk eten, gezellig geroezemoes van mensen op straat, mooie stranden, leuke winkeltjes. Toen al was het een beetje toeristisch maar voor mij de perfecte vakantie. We hadden een heerlijke week en aan het einde was ik vast besloten niet terug naar huis te gaan. Dat kon helemaal niet, want ik had een vaste relatie, vaste baan en nog veel meer verplichtingen in Nederland. Ik ging terug naar Nederland, maar een stukje van mijn hart bleef in Rethymnon. Ik beloofde mezelf terug te komen, maar dan niet voor een weekje .

Elk jaar ging Monique als een soort vaste traditie met haar tante een weekje naar Griekenland in de meivakantie. Ze gingen naar Rhodos, Karpathos, Kreta en steeds weer had Monique hetzelfde gevoel.

Monique vertelt hoe het verder ging: “Toen uiteindelijk bleek dat de relatie geen stand hield heb ik mijn baan opgezegd (ik dacht toen voor tijdelijk) en ben ik vertrokken naar Kreta. Ik dacht na een zomer wel terug te keren naar Nederland.
In het begin ging ik inderdaad elke winter naar Nederland om te werken met steeds het sterke verlangen zo snel mogelijk weer terug te gaan naar Griekenland (heel gek eigenlijk als ik er zo aan terug denk).
Toen ik in 2007 mijn Griekse man ontmoette in Stoupa op de Peloponnesos ben ik gebleven. Hij woonde in een buitenwijk van Athene en dat was voor mij wel even wennen. Ineens kwam ik niet meer weg met Engels praten en kwam ik terecht in een cultuur van echt traditionele Griekse tradities.
Het eerste jaar was niet gemakkelijk, maar daarna vond ik mijn weg en een leuk eigen vriendenclubje.”

Ze begon in Athene, maar inmiddels kun je ook fietstours boeken in Thessaloniki. Thessaloniki is een foodie paradijs en tourleidster Mirjam kan je daar alles over vertellen.

Op dit moment hebben Let’s meet in Athens en Thessaloniki het zwaar. Griekenland is in lockdown en tours geven is niet mogelijk. Om de mensen toch te laten genieten van het mooie Griekenland bedachten ze de virtuele tours. Meer over dit concept en hoe jij let s meet in athens/thessaloniki kunt helpen om de crisis te overleven lees je hier

Griekenland stond voor mij in de planning met Grieks Pasen. Helaas gaat dat niet door. Maar Griekenland loopt niet weg, en ik kijk uit naar mijn eerste reis naar Athene of Thessaloniki. En dan ga ik zeker ga genieten van een lekker kopje Griekse koffie met Monique, Mirjam of een van de andere lieve tourleiders met een hart voor Griekenland.
Ben jij weleens op tour geweest in Thessaloniki of Athene? Deel je ervaring onder deze blog.

Op tour met Mirjam in Thessaloniki

3 comments

  1. Een heel mooi blogbericht! Athene én Thessaloniki hebben ook mijn hart gestolen. Tijdens de tours die worden aangeboden voor Let’s Meet waan je je in de Griekse cultuur. Je kruipt in de huid van de echte locals. De tourleiders zijn erg open en vertellen veel inside informatie waar je als toerist niet snel achter komt. Een fietstour is zeker aan te raden!

  2. Ja, vorig jaar een fietstour gehad in Athene op aanraden van mijn zus Jacqueline Moen-van Dijk. Was héél leuk en ik zou het zo weer doen😍.
    Succes in deze moeilijke tijd.

  3. Nooit een tour gedaan met de fiets. Maar het lijkt mijn super leuk. Dus het staat op mijn te do list.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.