De geheimen voor een goede Griekse tzatziki

Recept Griekse tzatziki

Als mensen horen dat ik Griekse roots heb, zijn er een aantal standaard opmerkingen die ik krijg:
– “Gooi jij ook met borden?”
– “Ben jij daar geboren?”
– “Kun jij tzatziki maken?”
Uiteraard kan ik tzatziki maken, want wat is nou een Big Fat Greek Bbq zonder een goede tzatziki?  Tzatziki staat standaard op tafel tijdens een bbq. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen lekker tzatziki kan maken. Echter zijn er een aantal do’s en dont’s voor een goede tzatziki. Ik geef je mijn Griekse tzatziki geheimen.

Gebruik de juiste yoghurt

Gebruik Griekse yoghurt. Dus geen yoghurt Griekse stijl, geen Grieks link gedraaide yoghurt of gewone. Echt Griekse yoghurt. Haal je yoghurt bij een Griekse speciaalzaak, zoals bij het Griekse huis in Tilburg of de Gulle Griek in Eindhoven. Heb je geen speciaalzaak in de buurt, ook in de grote supermarkten hebben ze Griekse yoghurt te koop.

De komkommer

Zorg ervoor dat je alle vocht uit de komkommer hebt gewrongen. Dit is het makkelijkste met een theedoek. Doe je dit niet, dan krijg je een hele waterige tzatziki.

Extra vierge olijfolie

Goede olijfolie is essentieel. Maar bij gerechten die je niet kookt of bakt (zoals tzatziki) is het extra belangrijk dat je kiest voor een lekkere olijfolie.

Verse dille

Niet alle families gebruiken dille in hun tzatziki, maar bij zal nooit dille in mijn tzatziki ontbreken. Gebruik geen gedroogde dille, maar alleen verse.
Wil je thuis tzatziki maken, gebruik dan mijn recept voor tzatziki.

Als je samen met mij tzatziki wilt maken, dan kan dat uiteraard ook. Plan een privé workshop samen met mij, of neem deel aan een van de open workshops. Er zijn nog plekjes vrij voor de kookworkshop in Rotterdam of de kookworkshop in Tilburg. Beide workshops vinden plaats in mei.

6 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.