Je toekomst in een kopje koffie

In de meeste landen kun je wel aangeven wat populairder is: koffie of thee. In Griekenland kunnen we met klem zeggen dat er graag koffie gedronken wordt. Als ik om thee zou vragen bij mijn familie zou de eerste vraag terug zijn of ik ziek ben. Griekenland kent een enorme verscheidenheid aan thee. Maar thee drink je als je er iets mis is met je gezondheid, voor de gezelligheid drink je koffie.
In de winter wordt er hoofdzakelijk warme koffie gedronken, in de zomer koude koffie. Denk aan Freddo cappuccino, freddo espresso of de klassieke Frappe.
In de winter drink ik persoonlijk graag een Grieks kopje koffie. Je kent het wel, die kleine kopjes waar een laagje koffiedrap achterblijft na het drinken van de koffie. En in ieder dorp woont er wel een vrouw die iets geweldigs kan met die drap…. Namelijk je toekomst lezen. Na het het drinken van je koffie, draai je je kopje om op het schoteltje. In de drap vormen zich strepen en vormen. En daarmee vertelt die vrouw je wat je in de toekomst kan verwachten. Ze zien wegen in je leven, relaties die verbreken, boze buurvrouwen die kwaad over je spreken, of je geld kunt verwachten. Mijn Nederlandse nuchterheid zegt dat dit helemaal niet kan. Net zoals ik volhardend zal beweren dat er niet iets bestaat zoals het boze oog… Maar in mijn achterhoofd geloof ik het misschien stiekem toch wel.

Wil je zelf thuis Frappe maken? Kijk dan mijn Frappe instructie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.