Concert “Mikis Theodorakis” za 19 oktober 2019

Mikis Theodorakis, één van de grootste en meest bekende Griekse componisten aller tijden. Bekend om zijn muziek , maar ook om zijn persoon. Lange tijd was zijn muziek zelfs verboden in Griekenland.
De muziek van de 94 jarige Theodorakis wordt door velen nog steeds beluisterd en is voor vele een inspiratiebron. Ook voor het Mikis Theodorakis ensemble in België, wat aankomende zaterdag 19 oktober optreedt in Eeklo België.
Het ensemble bestaat uit 15 uitvoerders, waaronder Demis Iosifidis die zang en bouzouki voor zijn rekening neemt. Ze spelen en zingen verschillende liederen van Mikis Theodorakis, zoals Zorba the Greek, Axion Esti en stin gitonia ton aggelon. Meer informatie is terug te lezen via https://www.duoromanta.be/nl/theodorakis
Persoonlijk vind ik zijn nummer “Ena to chelidoni” ( één zwaluw ) het meest indrukwekkend. In de volgende video zie je hoe zelfs op leeftijd Mikis Theodorakis passievol zijn orkest dirigeert. Het nummer in de video wordt gezongen door Yiannis Kotsiras.

One comment

  1. De combinatie Mikis Theodorakis en Yiannis Kotsiras is een van mijn favorieten. Van het concert Movement in 2008 geniet ik nog met regelmaat. Mijn enthousiasme begon met de Mauthausencyclus van MT.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.