Concert “Mikis Theodorakis” za 19 oktober 2019

Mikis Theodorakis, één van de grootste en meest bekende Griekse componisten aller tijden. Bekend om zijn muziek , maar ook om zijn persoon. Lange tijd was zijn muziek zelfs verboden in Griekenland.
De muziek van de 94 jarige Theodorakis wordt door velen nog steeds beluisterd en is voor vele een inspiratiebron. Ook voor het Mikis Theodorakis ensemble in België, wat aankomende zaterdag 19 oktober optreedt in Eeklo België.
Het ensemble bestaat uit 15 uitvoerders, waaronder Demis Iosifidis die zang en bouzouki voor zijn rekening neemt. Ze spelen en zingen verschillende liederen van Mikis Theodorakis, zoals Zorba the Greek, Axion Esti en stin gitonia ton aggelon. Meer informatie is terug te lezen via https://www.duoromanta.be/nl/theodorakis
Persoonlijk vind ik zijn nummer “Ena to chelidoni” ( één zwaluw ) het meest indrukwekkend. In de volgende video zie je hoe zelfs op leeftijd Mikis Theodorakis passievol zijn orkest dirigeert. Het nummer in de video wordt gezongen door Yiannis Kotsiras.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s