Restaurant-tip Athene : O Tzitzigkas kai o Mermegkas

De onuitspreekbare naam O Tzitzigkas kai o Mermegkas betekent : De cicade en de mier. In 1995 openden twee vrienden hun eerste restaurant en anno 2019 runnen ze vier restaurants onder deze naam in Athene. Als ik in Athene ben, dan probeer ik altijd een bezoek te brengen aan het restaurant op Mitropoleos. Op loopafstand vanaf het syntagma plein, zit dit pareltje. Een restaurant wat bewijst dat Griekse traditionele ingrediënten en recepten, zeer zeker samengaan met innovatie. Het restaurant heeft een hippe moderne uitstraling, en heeft heel vriendelijk personeel. Hieronder een drietal gerechten die ik graag bestel.

Tirokrokketes
Als je van deze kaasballetjes een foto wilt nemen moet je snel zijn. Als je er eenmaal één hebt geproefd, pak je er automatisch  nog een volgende tot je bord leeg is. Het rode wat je ziet is een heerlijke tomatenjam. Een geweldige combi met de kaas.

Milfei Lachanikon
Deze mille-feullie (de Franse benaming van een tompoes) van groente is heaven on earth. Gegrilde aubergine, tomaat, courgette met een mastello kaas afgemaakt met een basilicumsaus. Wie zei dat vegetarisch saai was?

 

Mastichatto
Het gerecht wat mij echt zeer verbaasd heeft is deze heerlijke Mastichato. Een roomsaus met kip, spek, masticha op een bedje van Kadaifi deeg. Kadaifi is een draadjesachtig deeg wat vaak in zoete gerechten wordt gebruikt. De combinatie van de unieke smaak van masticha, de room en alle andere ingrediënten is dit een uniek gerecht wat ik nooit eerder had gegeten.

Ben jij (binnenkort) in Athene, dan moet je zeker dit geweldige restaurant bezoeken. Adresgegevens en andere info vind je op hun site http://www.tzitzikasmermigas.gr/en/syntagma/

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.