Ekmek- Niet alleen lekker om te eten, maar ook om naar te luisteren.

Eén van mijn lievelingstoetjes is ekmek. Sindskort eet ik niet alleen graag ekmek, maar luister ik er ook graag naar. Huh, naar luisteren zul je wellicht denken. Ja je leest het goed. En nee, ik praat niet graag met stukjes gebak.
Nog niet zo heel lang geleden ontdekte ik dat er ook een Griekse band is, die zo heet. En dat die verdomde lekkere nummers maakt met mega mooie teksten. En sinds de eerste keer dat ik een nummer van ze hoorde heb ik een nieuwe verslaving erbij.
Van alle nummers van ze, vind ik deze denk ik wel de mooiste. En dan vooral om de tekst. Deze heb ik even voor je vertaald. Luister, lees en kijk vooral ook naar de prachtige videoclip. Deze vind je onderaan de tekst.

De vertaling van Εγώ μεγάλωσα σα λύκος – Ik ben opgegroeid als een wolf van de band Ekmek.
De muziek en de tekst zijn geschreven door Alkis Kanidis.

Ik ben opgegroeid als een wolf
Zonder een kudde die koud leed
En als ik honger had en dorst
vulde ik mijzelf alleen met de sneeuw

Ik ben opgegroeid als een schaduw
die iemand zocht om te verkoelen
en ik smeekte dat er iemand kwam
om onder mij te zitten.

Ik ben opgegroeid als een gedachte
die niemand heeft gedacht
en ik vroeg continu nu om te vloeien
uit iemands vulpen.

En toch hoorde ik in de stilte twee voetstappen
jarenlang hielden alleen een aantal gedichten mij gezelschap
En toch kwam jij in de stilte en herrees ik
misschien kijkt God mee, misschien ben ik beoordeeld.

Ik heb gereisd als een blad
die werd geliefd door de wind
en in een tuin met de andere bladeren
liet hij mij nooit.

Ik was een bergtop eenzaam
en ik heb de hemel gevraagd
hier op deze hoogte
wie komt er over mij heenlopen?

En toch hoorde ik in de stilte twee voetstappen
jarenlang hielden alleen een aantal gedichten mij gezelschap
En toch kwam jij in de stilte en herrees ik
misschien kijkt God mee, misschien ben ik beoordeeld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.