Stroopwafels in Griekenland – Ondernemers met een hart voor Griekenland

Dit is de eerste blog in de Rubriek Ondernemers met een hart voor Griekenland. Deze rubriek is bedoeld aan ondernemers die houden van Griekenland. Dat kunnen ondernemers zijn in Nederland die Griekse producten of diensten aanbieden, maar ook Nederlanders die hun droom realiseren in Griekenland.
De eerste blog in deze rubriek gaat over Maarten. Een tijdje terug werd mijn aandacht getrokken door een wel heel bijzondere man, Maarten Verhoef.
Maarten Verhoef is een bijzondere positieve man die in Thessalonik stroopwafels verkoopt. Ja je leest het goed, stroopwafels. Ik geloofde ook eerst niet wat ik las. Mijn tweede gedachte was, hallelujah, nooit meer stroopwafels meesjouwen. Ze nemen nogal wat plek in de koffer, maar zonder stroopwafels aankomen is echt een no-no.
In 2015 besloot Maarten het roer om te gooien en vertrok met zijn vrouw, vier kinderen en een oude caravan naar een buitenwijk van Thessaloniki.   Die beslissing was vrij snel genomen. Familie Verhoef besloot  op  23 juni om per 1 augustus te vertrekken.  Ze sloten hun werk af en verkochten van alles wat niet mee hoefde. Griekenland kenden ze van vakantie en twee weken voordat ze richting Griekenland hadden ze via internet een huisje om te huren. Maarten had een sterk cv opgebouwd in Nederland. Goede opleidingen en een indrukwekkende carrière.
In Nederland was Maarten protocol-officer van ministers in Den Haag. Hij regelde ook werkbezoeken voor het Koninklijk huis en hij had www.rijksgebed.nl opgericht. Later werkte hij ook nog als trainer en coach rondom communicatie en samenwerking en conflictoplossing.
Maar hiermee kon Maarten niet echt aan de bak.  Bij aankomst in 2015 was de vluchtelingencrisis in volle gang. 13.000 mensen zaten een jaar vast bij de grens. Maarten is daar met een klein team voor gaan koken en mensen helpen met kledij en ze bemoedigingen met zinvolle gesprekken, want met je hart sprekend kan je altijd mensen bereiken.
Het plan voor een eigen onderneming is ontstaan tijdens een verjaardag. De Griekse buren waren nogal onder de indruk van de zelfgebakken stroopwafels van Maarten. Dus kwam Maarten op geniale plan om een winkel te starten. Naast stroopwafels verkoopt hij ook kokosmakronen, speculaas en meer Nederlandse heerlijkheden. Ondertussen is Maarten ook actief in de zorg voor Nederlandse gevangenen en met regelmaat voorziet hij kindertehuizen van lekkers uit de bakkerij.
Mocht in Griekenland zijn en een bezoekje willen brengen aan Maarten, Stroopwafels willen bestellen voor je vrienden in Griekenland of misschien wel met Maarten samenwerken, breng dan een bezoekje aan zijn website!  

6 comments

  1. Maarten is een man met een hart van goud, staat altijd voor iedereen met raad en daad klaar! Met Kerst stuurde ik altijd stroopwafels naar Griekenland maar dat laat ik nu door Maarten doen, ik weet dan zeker dat deze heerlijkheden op tijd bezorgd worden.

    1. Wat een mooi artikel over Maarten, een bijzondere duizendpoot uit Nederland met een hart voor mensen en een hart voor God.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.