Duiken bij Blue yard Hub, Porto Rafti Athene

Toen mijn schoonzusje voorstelde om tijdens onze reis te gaan duiken, was ik niet direct enthousiast. Ik heb een lichtelijke watervrees. Als kind ben ik ooit met mijn luchtbedje in chalkidiki lekker gaan dobberen. Toen ik dat zat was, ben ik zonder na te denken, omgedraaid en hupla het water ingerold. Niet bijzonder wijs als je niet kunt zwemmen. Ik herinner me dat ik een beetje verdwaasd om mij heen keek. Mijn zus die in de buurt was en het zag gebeuren heeft mij toen uit het water gevist. Wellicht zijn water en ik niet de beste combi.
Anyway, omdat ik overtuigd ben dat je nooit vooruit komt als je niet uit je comfortzone stapt, en ik wel erg nieuwsgierig was naar de ervaring, heb ik toch ja gezegd tegen het duiken.
Luc, de eigenaar van Blue Yard Hub, ken ik nu ongeveer twee jaar. We zien elkaar voor een koffie als hij in Nederland is, of als ik Athene ben. Als ik dan toch de stap ging wagen, dan nergens beter dan hij.Het was een mooie, warme dag. Tja wanneer is dat het niet in Attiki, midden in juli 🙂 Luc wachtte ons op met koffie samen met Karla. Karla is ook duikinstructeur, maar dan in Chalkidiki. We kregen allereerst een zeer uitgebreide instructie. Die instructie bestond niet alleen over het duiken anzich, maar ook wat je onder water kan verwachten aan Flora en Fauna.De duik zelf vond plaats bij een strand bij avlaki. De zee was kalm, en het strand levendig. De zenuwen begonnen toe te nemen, maar met de hulp van Klara en Luc lukte het mij toch om de duik in het diepe (letterlijk en figuurlijk te nemen). Als ik dit had moeten doen, in een grote duikschool waarbij men niet zo de tijd voor mij had kunnen nemen , dan had ik uiteindelijk nooit gedoken.Onder water was magisch, een sprookjeswereld. Je vergeet even wat er boven allemaal gebeurt. Het water is oneindig, de vissen nieuwsgierig. Mijn schoonzus die meer ervaring had, zwom een stuk verder samen met Karla. Ik en Luc deden het meer op mijn tempo 🙂
Achteraf aten we samen, dronken we een drankje en bespraken we de duik na. Wil je in Griekenland duiken, neem dan contact op met Blue Yard Hub. Luc neemt echt de tijd voor je. Wat ik verder super tof vind aan Luc, is dat hij zich actief bezig houdt met de natuurlijke omgeving. Het gaat allemaal net wat verder dan alleen die duik en klaar.
Ik vond het een geweldig ervaring, en wat mij betreft niet een eenmalige. Voor meer informatie over duiken of contactgegevens van Blue Yard Hub klik hier.
Heb jij weleens gedoken? Wat vond jij ervan? Of zou jij het niet durven?

 

2 comments

  1. Ik heb ook met Karla gedoken deze zomer en het is wel een super ervaring! Heel iets anders dan snorkelen an sich. Karla en Luc nemen echt de tijd om je gerust te stellen en je de duiktechniek eigen te maken. Vooral super dat ze de beste duikplekken kennen in de omgeving zodat je de gaafste onderwater locaties ziet. Prachtige ervaring en voor een leuke prijs.

  2. Hoi Elefteria. Door mijn TRSHBG post en jouw reactie kreeg ik weer je blog te zien. Deze keer onder meer rustige omstandigheden. Erg leuk om jouw verhaal en ervaringen weer te lezen! Geweldig geschreven!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.