Een rondleiding bij Konstantinidis Thessaloniki

 

 

 

Tijdens mijn trip afgelopen mei in Thessaloniki heb ik weer iets van mijn bucketlist kunnen afstrepen. Een rondleiding bij  Konstantinidis!
Voor de mensen die niet weten wat Konstantinidis is, even hier in een uitleg in een notendop. Konstantinidis is by far mijn favoriete patisseriezaak in Griekenland. Nou is er in Griekenland nogal wat te kiezen wat betreft Patisseriezaken, maar er zijn verschillende redenen waarom Konstantinidis mijn favoriete is:

  • Ze staan bekend om hun uitgebreide keuze. En wat hen vooral bijzonder maakt, ze hebben ook best wat keuze uit zoetigheid die de Grieken uit Pontos en klein AziĆ« meebrachten.
  • Konstantinidis heeft een open keuken. Ik hou van open keukens. Niet om de controle om te kijken of het er echt schoon is, maar omdat ik het prachtig vind om te zien hoe een kok aan het werk is.
  • Het smaakt allemaal super lekker en heel erg vers. Het liefste eet ik die heerlijke chocolaatjes in goudkleurige papiertjes, maar waar ze echt bekend om staan zijn de trigona panoramatos.

 

 

 


In mei kregen we een rondleiding aan het filiaal die je kunt vinden op Pavlou Mela 7 in Thessaloniki. Dit was georganiseerd door Let’s meet in Thessaloniki. We kregen te zien hoe de Milfei wordt gemaakt en hoe ze trigona panoramatos maken. Vooral met het laatste was ik erg blij. Ik ben voornemens om heel snel ze zelf thuis te gaan maken! Naast dat ik ze heel lekker vind, staan Trigona panoramatos voor mij symbool voor de stad Thessaloniki. Na de live baking show, kregen we een rondleiding door de zaak en mochten we uiteraard Trigono proeven.

Ben jij binnenkort inn Thessaloniki en wil jij ook een kijkje nemen en iets proeven? Neem dan contact op met Let’s meet in Thessaloniki.Je kunt een rondleiding boeken of een ride and bite tour doen waarbij konstantinidis een van de stops is.

Deze prachtige foto’s zijn gemaakt door https://www.instagram.com/kaatjevanthof/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.