Ik ga naar Griekenland en ik neem mee, Deel 2

Bij mijn vorige reis publiceerde ik een drietal van mijn souvenirs die ik vanuit Griekenland had meegenomen.  Omdat deze keer weer een aantal items in mijn koffertje zaten die voor het grote publiek wellicht onbekend zijn, bedacht ik me dat het leuk is om dit thema terug te laten komen. Dus bij deze een greep uit mijn vakantiekoffer:

  • Pastourmas
  • Ellinikos kafes
  • Liker Rodi

* Pastourmas

Pastourmas is delicatesse die Griekenland heeft leren kennen door de Grieken uit Klein Azië en Pontos. Pastourmas is gepekeld vlees (meestal rundvlees) in een marinade van veel kruiden. Het vlees heeft een typische smaak en wordt vaak als meze gegeten bij een ouzotje. Binnenkort publiceer ik een recept waarin Pastourma is gebruikt.

 

* Ellinikos kafes

Ook in Nederland kun je Griekse koffie verkrijgen. De koffie die je gebruikt voor die kleine schattige kopjes die na het opdrinken ervan worden gebruiken om je toekomst te voorspelen. Er gaat echter niets boven vers gemalen koffie. Dus als ik in Griekenland ben, dan neem ik als het even kan een zakje mee.

 

 

 

* Likeur Rodi

In mijn familie wordt veelvuldig zelf drankjes gemaakt. Zo krijg ik eigenlijk standaard wel een fles tsiporo mee. Ik word nog blijer van de zelfgemaakte vruchtenlikeur. Deze keer kreeg ik van vader een fles Likeur gemaakt van granaatappel. Je kunt Likeur maken van heel veel verschillende soorten vruchten, al is granaatappel een van mijn favorieten. Zou je het leuk vinden als ik Griekse Likeur recepten zou delen?

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.