Greek Fast food

Als er iets typisch is aan Grieken, is het wel de eigenheid van de dingen die ze doen. Ze zijn trots op wie ze zijn, en doen alles op hun eigen manier. Een van de meest duidelijke voorbeelden daarvan vind ik wel Griekse fastfood. Terwijl de bekendere Fastfood ketens de wereld domineren, krijgen ze in Griekenland bijna geen voet aan wal. En waarom zou je ook? Als je op iedere straathoek fastfood kunt krijgen gemaakt van verse ingrediënten, en beter passend bij de Griekse keuken.
En van  iedere Amerikaanse fastfood keten bestaat er wel van een Griekse variant. De meest bekende is Goody’s, en je snapt wel waar chicken stories een afgeleide van is. Mijn man droomt nog steeds van de Goodsandwich die hij bij chicken stories at.
Een recept die heel goed bij chicken stories zouden passen zijn de Kotoboukies waarvan ik het recept een tijdje terug op mijn website plaatste. In het kader van de nuggetchallenge  schreef ik dit recept uit. Een veel gezondere variant op de bekende kipnuggets, omdat je ze niet frituurt maar lekker in de oven maakt. Wil je meer nuggetrecepten uitproberen , neem dan ook een kijkje op de de site van mijn collega foodbloggers Anniepannie en Priyalovesfood

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.