Het Griekse snoep testpanel!

Uiteraard eten ook in Griekenland de kinderen snoepgoed, chips en andere ongezonde dingetjes. Maar soms smaakt dat wel heel anders dan hetgeen wat hier door kinderen gegeten wordt. Het leek me een leuk idee om wat Grieks snoepgoed te laten proeven. Raimon en Chrisje vonden dit ook helemaal geen verkeerd idee. Wat hun bevindingen waren lees je in deze blog, maar zie je ook op het filmpje wat ze maakten. Kijk, lees en geniet!

Grieks snoep, koek en chips proeven

Voor onze opdracht op school hebben Raimon en ik van Elefteria wat snoep, koekjes en chips gekregen uit Griekenland. Zij had dit voor ons meegenomen toen zij zelf in Griekenland was. Ze had het volgende voor ons meegenomen:

  • Chios Mastiha
  • Koukou Roukou reep
  • Jumbo nootjes chips
  • Chickpeas
  • Almond bar
  • Sesame 3bar
  • Pitsinia chips met baconsmaak

We hebben alles geproefd en op de manier gegeten zoals het hoort. Zo moesten we bijvoorbeeld de Chios Mastiha op een lepel doen en dit in water zetten. Het was een erge zoete soort gelei, wat voor kinderen in Griekenland echt een lekkernij is. Raimon vond dit heel erg lekker, maar ik vond het wat te zoet.

Daarna hebben we de Koukou Roukou reep geproefd. Dit is een soort wafel met chocolade ertussen. Deze vonden we beide heel erg lekker en we herkende er ook wel een Nederlands koekje in: pennywafels. Erg lekker dus!

Toen zijn we verder gegaan met de Sesame bar. Dit was een reep met sesamzaadjes. Eigenlijk leek de hele reep van sesamzaad te zijn. Dit was wel lekker, maar wel een beetje droog en het bleef vooral erg plakken aan je tanden. We vinden dus tot nu toe de Koukou Roukou reep echt het lekkerst!

Toen zijn we verder gegaan met de Almond bar. Dit was erg zoet, aangezien er een zoet en plakkerig laagje over de reep heen zat. We vonden het er niet zo lekker uitzien, maar het was uiteindelijk wel heel lekker, ondanks dat het wel een hele harde reep was.

Daarna zijn we doorgegaan naar onze favoriet: de Pitsinia chips met baconsmaak. Deze  chips was echt heel erg lekker en lekker zout. Het smaakte echt naar bacon dus echt een dikke aanrader als je moet kiezen tussen chips in Griekenland!

Als een na laatste hebben we de Chickpeas geproefd. Dit vonden Raimon en ik allebei niet zo heel lekker. We vonden het een beetje stoffig in onze mond en de smaak was niet echt heel duidelijk. Daardoor proefde je alleen het ‘’stoffige’’ en dat was niet heel top haha.

Als laatste hebben we de Jumbo nootjes chips geproefd. Deze heb ik alleen geproefd, omdat Raimon een notenallergie heeft en hij dit daarom niet kon eten. Persoonlijk vond ik het niet zo lekker, omdat ik niet zo van de pindakaas smaak houd, maar verder was het wel gewoon lekkere chips. 

Ondertussen was onze favoriet niet meer de Koukou Roukou reep maar de Pitsinia chips met baconsmaak… lekker! Wij vonden dit echt heel leuk om allemaal te proeven en uit te proberen en hopen dat jullie dit zelf ook eens kunnen proberen!

One comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.