Koken op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht

Op uitnodiging van de Greek national Tourism Organization stond ik samen met het team van Ladi Biosas op de vakantiebeurs in de jaarbeurs in Utrecht. Deze organisatie is een ministeriële afdeling in Griekenland en heeft als doel om Griekenland als toeristische bestemming te promoten. Dit doen ze onder andere op de vakantiebeurs. Ik was enorm vereerd toen we werden gevraagd om te koken voor de bezoekers van het Griekenlandplein. Wat is een belangrijk onderdeel van een vakantie in Griekenland?  Juist eten. Wat is het belangrijkste wat ik mensen wil meegeven over de Griekse keuken? Eigenlijk twee dingen:

  • Dat het maken van Griekse gerechten echt niet moeilijk is
  • Dat het gebruiken van goede producten het meest bepalend is

Wat ik met dit laatste bedoel? Dat als je goede producten gebruikt, je gelijk al het verschil proeft in je gerecht. Zo zul je bijvoorbeeld gelijk verschil proeven als je mindere kwaliteit olijfolie gebruikt voor je gerechten.Tijdens de showcooking proef je niet alleen de olijfolie van Ladi Biosas, maar zie je ook een korte video op de achtergrond over hoe de olijfolie wordt gemaakt. Dus je ziet letterlijk hoe de familie samen met vrienden de olijven plukken om de olijfolie Ladi Biosas te maken.
Naast de olijfolieproeverij hebben we een aantal gerechtjes die we maken en die het publiek kan proeven. Welke gerechtjes dat zijn, verklap ik nog niet. We zijn namelijk ook vandaag te vinden op de vakantiebeurs en kan men genieten van de Griekse sferen en van ons eten. In de video verklap ik wel een van de gerechten 😉 De prachtige foto’s zijn gemaakt door Fofi Nikolaidi.
Bezoek jij vandaag de vakantiebeurs? Kom ons dan zeker opzoeken! We zijn om 12:00 uur te vinden op het Griekenlandplein van visitgreece.gr nen om 14 uur in het kooktheater in het europa gedeelte van de vakantiebeurs. Zie ik je vandaag?

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.