Galaktobourekakia bij Chef! Zaventem

Gala say what? Juist ja, Ga-la-kto-bou-re-kakia. Het duurt misschien langer om dit uit te spreken dan op te eten. Maar man o man wat zijn Galaktobourekakia lekker. En dit was precies het nagerecht waarop de mensen getrakteerd werden tijdens de opendeurdagen  bij  Chef! Zaventem.
Misschien is het wel een beetje ongewoon om te beginnen te vertellen wat het nagerecht is van een driegangen menu, maar dit is wel de gang waar men misschien wel het meest verrast door was bij Chef! Galaktobourekakia zijn filodeegrolletjes gevuld met een custardvanille vulling, gebruind in de oven en afgeblust met honing siroop. Je raadt het al, erg slecht voor de lijn.
Mensen die een droomkeuken kwamen uit zoeken begonnen hun driegangen menu met drie verschillende mezedakia (hapjes). Tirokafteri, tzatziki en feta met paprikachutney. Dit werd geserveerd in bakjes van olijfhout en met pitabrood.
Als hoofdgerecht kregen mensen de Favoriet van de verkopers, Soutzoukakia met kritharaki, of terwijl Griekse gehaktballetjes in rode saus met orso. Dit werd geserveerd samen met chorta.
Als jij een Grieks driegangen menu zou mogen eten, wat zou er zeker tussen zitten?
Een kort impressiefilmpje van de sfeer en het menu bij Chef!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.