Grieks drie gangenmenu bij Chef! Schoten

Wat ga je koken voor mensen die hun droomkeuken gaan uitzoeken? Als ik het menu in elkaar ga zetten voor de weekenden dat ik bij Chef! kook, dan probeer ik altijd voor gerechten te kiezen die iets minder bekend zijn bij het grote publiek. Dat was ook mijn uitgangspunt toen ik het menu gingen bedenken voor Chef! Keukens Schoten.
In Schoten staat een leuk team keukenadviseurs. Koken is voor mij nog leuker als ik gezellige mensen om mij heen heb.
Wat het voor mij extra speciaal maakte dit weekend is dat op beide dagen mensen langs kwamen die niet Grieks waren, maar wel Grieks spraken. Ik vond het zo leuk dat ik onverwachts Grieks kon kletsen, en voor hun was het heerlijk dat ze Grieks konden eten.
Afijn wat stond er op het menu? Als eerste kon men genieten van drie mezedakia. Tirokafteri(een pittige fetaspread), Melitzanosalata (Auberginesalade) en een uienchutney van Mamellada. Ik denk dat men de tirokafteri het meest kon waarderen. Deze keer presenteerde ik alle gerechten op een Grieks dienblad. Op de laatste terugreis vanuit Athene, had ik een extra koffer geboekt om deze cuties mee terug te nemen 🙂 Vind je ze leuk? 
Als hoofdgerecht at men kleftiko met kip. Ik persoonlijk eet graag kleftiko met lam, maar lam daar moet je echt van houden. Misschien dat ik een ander keer toch zou kiezen voor kleftiko met lam, omdat bleek dat er best veel mensen zijn die graag lamsvlees eten.
Als dessert at men iets wat ik echt nog nooit in een Grieks restaurant heb gezien, Ekmek Kadaifi. Mocht jouw plaatselijke Grieks restaurant dat wel aanbieden, kom ik het graag met je eten! Als ik in een Griekse patisseriezaak ben, eet ik dit heel graag. Het is een dessert wat bestaat uit verschillende laagjes. Kadaifi filo doordrenkt met een kaneelsiroop, een vanillepuddinglaagje, slagroom en dan afgemaakt met pistachenootjes. Het is best een tijdrovendklusje om te maken. Voornamelijk omdat je tussen de laagjes moet wachten. Maar het is iedere minuut van je tijd waard 🙂 Het is ook een leuk dessert om te maken met kerst. Je kunt het makkelijk van te voren maken, en de kans dat je gasten het kennen is vrij klein.  Het recept hiervan wordt woensdag gepubliceerd.
Het grootste compliment van afgelopen weekend waren de mensen die zeiden dat ze nog nooit zo lekker in een Grieks restaurant hebben gegeten. W
at zou jij het liefst eten van het menu?

Ben jij ook nog op zoek naar een keuken? Ga dan naar de website van Chef! Keukens https://www.chefkeukens.be/

2 comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.