Nee dag

Vandaag vieren de Grieken een heel belangrijke feestdag. In heel de wereld worden oorlogen herdacht, dat is niet zo heel bijzonder. Maar wat gebruikelijk is in veel landen, is dat het einde van een oorlog wordt herdacht. Maar op 28 oktober wordt in Griekenland niet het einde, maar het begin van de oorlog tegen de Italianen herdacht. Het is de herdenkdag van het Nee.
Op 28 oktober 1940 kregen de Grieken een ultimatum om de Italianen toegang te verlenen tot Griekenland, zo niet dan zou het het begin van de oorlog worden. Je kunt al raden wat het antwoord was.
28 oktober wordt herdacht met parades in iedere gemeente. Een traditioneel Grieks gerecht wat op 28 oktober (en ook op 25 maart wordt gegeten) is bakaliaros me skordalia. Of in het Nederlands: Gebakken kabeljauw in een bierbeslag met een knoflookdip. Klik hier voor het recept. Ga je hem ook uitproberen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s