Kali protomagia!

Kali protomagia is hoe Grieken elkaar vandaag begroeten.
Het is de eerste dag van mei en naast dat het de dag van de arbeid is, vieren de Grieken vandaag de lente. Families komen bij elkaar om te gaan picknicken.
Ik heb heel veel fijne herinneringen aan de eerste meidag. Traditiegetrouw werden er teveel mensen in het autootje gehesen en op de bergen in. Van thuis namen we brood en salades mee. Eenmaal in de bergen werden de kolen aangestoken en werd het vlees bereid. Niets is fijner dan genieten van een goede maaltijd in de natuur. De vrouwen en kinderen verzamelen bloemetjes en maken bloemenkransen. De drankjes werden koel gehouden in het koude water wat uit de bergen kwam. Het dorp en zijn bewoners hadden bankjes en barbecues gebouwd op de plekken waar mensen vaak barbecueën. Wel belangrijk dat je op tijd vertrekt om een mooi plekje te bemachtigen.

Helaas is het vandaag niet het ideale weer voor protomagia hier in Nederland. Maar laten we hopen dat het lenteweer snel komt. Kali proromagia!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.