What is that… It’s Mousakka!

-What's that? -It's ''moussaka''.

” What you mean  he don´t eat no meat?” Een van de meest bijgebleven zinnen uit de film My Big fat Greek Wedding. Ja ik weet het, sommige dingen zijn wat overdreven of aangedikt. Maar ik vind het vooral een feest van herkenning. Ik probeer me de reactie van de familie voor te stellen als ik iemand mee zou nemen naar een familiefeest en zou moeten uitleggen dat hij of zij geen vlees eet. Vlees is voor veel Griekse gezinnen een onmisbaar iets op het menu van een feestje.

Mousakka maken vergt nogal wat tijd, maar je kunt het makkelijk een dag van te voren maken. Ik maak dan gelijk een flinke ovenschaal. Wat over is vries ik in voor dagen dat ik minder tijd heb om te koken. . Ik zou er niet snel voor kiezen om mousakka mee te geven als lunch voor de kleintjes. Maar dat maakt de schoolscene er niet minder grappig op. Wil jij wel je kind mousakka meegeven als lunch, gebruik dan dit lekkere recept 🙂 Recept Mousakka

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.