BBQ time!!!!

Het weer is heerlijk dit weekend. Je ruikt overal waar je loopt dat bbq’s worden aangestoken. Naast dat het heerlijk weer is, is het voor Grieken morgen Pasen. Traditioneel wordt dit gevierd met lam aan het spit, maar vaak wordt ook de bbq aangestoken.

Wat wij graag op de bbq gooien, zijn souvlakia. Ik maak ze een avond ervoor of vroeg in de ochtend zodat de olijfolie goed in het vlees kan trekken. Het is niet moeilijk om souvlakia te maken, maar het is wel belangrijk dat je het juiste vlees hiervoor gebruikt.Hamlappen en speklappen. Er moet genoeg vet zijn, zodat

je souvlaki lekker mals blijft. En uiteraard hoor je de souvlakia te dopen in tzatziki!!!!

Geniet van het weer en voor iedereen die morgen Pasen viert: Kali anastasi kai kalo Pascha.

http://kokenmetelefteria.com/hoofgerechten/souvlakia/

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.